Historie našeho vesmíru se datuje od velkého třesku. Astronomové to označují jako čas nula.
Naším časem nula bylo léto 2017. V té době se definitivně zrodila myšlenka rozjet výrobu vlastní čokolády. Astronomové by to popsali jako prudké nahromadění myšlenek s enormní intenzitou vedoucí k extrémně silnému záblesku. Výsledkem je rychlé rozpínání původního nápadu a jeho následné štěpení na myšlenky další.
Od září jsme intenzivně pracovali na byznys plánu, filozofii a hodnotách. Rodil se název, hledaly se zdroje. Přirovnali bychom to k postupnému ustalování pořádku, vzniku galaxií a jednotlivých hvězd.
Počátek roku 2018 byl vyústěním intenzivních příprav. Věděli jsme všechno a nic. Asi jako lidstvo při zkoumání vesmíru. Máte pocit, že už víte všechno, a pak vám sluneční soustavou prolétne něco jako obří doutník a jste zase na začátku.
Léto 2018 je pro nás asi totéž jako přistání člověka na Měsíci. Nejen symbolicky jsme zmáčkli tlačítko ON, které se ostatně stalo součástí našeho loga, a odstartovali jsme výrobu. Udělali jsme malý krok pro člověka, ale obrovský skok pro MoonChocolate.
Bean To Bar
Při tvorbě čokolády vycházíme zásadně jen ze základních surovin. Čokoládové polotovary jsou pro nás tabu. Prakticky každý kakaový bob projde našima rukama, pečlivě je kontrolujeme a třídíme.
Pražíme tak, abychom vyzdvihli všechny chuťové složky kakaového bobu. Není to jen čistě o kakaové chuti, často bývají přítomny tóny ořechu, dřeva, kouře, ale také banánů nebo citrusů, medu a dalších. Objevování těchto vlastností kakaa je pro nás stejná výzva jako neprobádané oblasti vesmíru.
Jdeme tou nejsložitější a zároveň nejdobrodružnější cestou a jsme na to hrdí. Od bobu po tabulku. Bean To Bar.